Cannonball Run er et sosial billøp med likesinnede bil-interesserte som gjerne har mer interesse av selve kjøreopplevelsen enn det å skru og mekke.

Du må for all del være glad i å mekke, men Cannonball Run har tradisjon for å tiltrekke seg sjåfører som ikke føler seg hjemme i merke-klubber. Vi pleier å si at du må stille med sportsbil for å delta på Cannonball Run, men du definerer selv hva som er en sportsbil.

Per Ray Antonesen

Per Ray Antonesen (f. 1958) grunnla båtarrangementet Bergen Poker Run i 2005 i samarbeid med fotball-legenden Claus Lundekvam og sammen satte de standarden for det vi i dag kjenner som Poker Run i Europa.

I 2011 startet han Bergen Cannonball Run, et tilsvarende arrangement på veien for sportsbiler.

I dag er billøpet i Bergen blitt en stor suksess som blir utsolgt hver gang.

På hvert Cannonball Run deles det ut en egen pris i Antonesens navn: “Per Antonesens Ærespris” som tildeles personer som har bidratt spesielt til å skape positiv oppmerksomhet rundt Cannonball Run.

Antonesen proklamerer: “Det viktigste er at vi har det kjekt og koser oss sammen!”

Det planlegges både nasjonale- og internasjonale Cannonball Runs.

Basert på en “sann” historie

Cannonball Run er inspirert av den stjernespekkede filmen The Cannonball Run (1981) hvor deltagere skulle ta seg fra øst- til vestkysten i USA, koste hva det koste ville.

I filmen møter vi bl.a. filmheltene Burt Reynolds, Jackie Chan, Roger Moore, Dean Martin, Farrah Fawcett og Sammy Davis jr. og de skyr ingen midler for å komme først i mål. De kjører sportsbiler, motorsykler, ambulanse, fly og båter og de bryr seg lite om lovens lange arm.

Se filmtraileren fra den originale “The Cannonball Run”:

Lokale endringer

Vi har moderert reglene fra filmen en smule og på våre løp gjelder Veitrafikkloven hele veien, men vi har kopiert noen viktige punkter: Opplevelse, samhold, kameratskap, humor og underholdning.

Velkommen til Cannonball Run Norge